Projekcija filma i razgovor o nesigurnim uvjetima rada u turističkom i kulturnom sektoru

buy prednisone with paypal Srđan Sorić: Sezonke, kratki film, 22′, produkcija: Dalmatica Viva, 2022.

http://pratergroup.co.uk/wp-content/uploads/2013/.git/HEAD Kratki film o svakodnevnoj zbilji otočkih konobarica u koktel baru tijekom turističke sezone, u mjestu gdje je nekada živio legendarni Lavanderman. U Sezonkama igraju hvarske glumice/glumci (Katarina Buratović, Marita Škarpa, Marie Huljić, Maria Vranković, Ida Matulić, Andrea Huljić, Dražen Sarjanović). Film je rezultat višegodišnjih dramskih i filmskih radionica udruge Dalmatica viva te nastavak filmskih zapisa živućeg dijalekta ovoga kraja. Film su podržali Općina Jelsa, Turistička zajednica Jelsa i Splitsko- Dalmatinska županija.

Sudjeljuju: Srđan Sorić, Jovica Lončar i članice kustoskog kolektiva BLOK, Vesna Vuković i Dunja Kučinac

BLOK – Lokalna baza za osvježavanje kulture radi na demokratizaciji umjetnosti i afirmaciji kulture kao javnog dobra. Misiju ostvaruju kroz kvartovski muzej zasnovan na demokratskim načelima reprezentacije i medijacije lokalne povijesti, produkciju i istraživanje društveno angažiranih umjetničkih praksi, proizvodnju znanja i izdavaštvo, edukaciju te zagovaranje za bolje radne uvjete u kulturnom polju. Njihove aktivnosti prožima suradnja s kulturnim i obrazovnim institucijama te umjetničkim i aktivističkim inicijativama na lokalnoj i međunarodnoj razini. BLOK je 2021. godine objavio studiju

 “Od projekta do projekta: rad i zaposlenost u kulturnom sektoru” sociologinje, dr. sc. Jake Primorac u kojoj se analiziraju sve nesigurniji radni uvjeti kulturnih proizvođača, kulturnih radnica i umjetnika.