Marko Drmać, Koliko su vam jabuke, 2023.

order Ivermectin online Rad „Koliko su vam jabuke“ tematizira i preispituje individualnost nevidljivih položaja žena u društvu, u ovom slučaju prodavačica na zagrebačkim tržnicama.

Sarāi Mīr Ivan Kožarić je u jednom od svojih radova 2000. godine ispisao „Dolac trbuh zagrebački!“, bas taj njegov rad me potaknuo za stvaranje video-tekstualnog rada o ženama koje stoje sa druge strane štanda.

Rad presipituje kako se osjećaju i što misle zagrebačke „kumice“ unatoč svim socijalnim, ekonomskim i društvenim promjenama koje su se dogodile, a neke se i dalje događaju.

Kroz intervjue i druženje s „kumicama“ došao sam do saznanja kako se svi drugačije nosimo sa problemima i okolnostima svoga posla. Sreća, zahvalnost, sarkazam, pa sve do tuge i egzistencijalnog straha.


Marko Drmać rođen je u Mostaru 14.8.2002. godine.

Završio je Srednju školu likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića u Mostaru, odsjek modni dizajn. Radio je kao umjetnički organizator i voditelj u OKC Abrašević u Mostaru 2021. i 2022. godine. Suosnivač je inicijative IKUD kojoj je bio cilj organizacija događaja koji predstavljaju mlade umjenike. Sudjelovao na tri grupne izlozbe u Bosni i Hercegovini. Godine 2022. upisuje Tekstilno-tehnološki fakultet na Sveučilištu u Zagrebu.

Istražuje razne medije kao što su ilustracija, slikarstvo i skulptura.

Prvi put se susreće sa video/tekstualnom instalacijom 2023. godine s prijavom na Festival Prvih.