Ljiljana Tršan

LJILJANA TRŠAN, TEŠKO JE BITI DRUGAČIJI
2021., Kolaž, 40×29

Virovitica Još uvijek smo u izgradnji društva u kojem se različitost teže prihvaća. Suočavamo se s preprekama u sudjelovanju u građanskim, društvenim i kulturnim aktivnostima svojih zajednica. Mnoga istraživanja upućuju na nisku prihvaćenost djece s teškoćama u razvoju u vršnjačkom okruženju što dovodi do teškoća u stvaranja i održavanju prijateljstava.

buy Lyrica canada A socijalna neprihvaćenost dovodi do socijalne izolacije.

Jer imati prijatelja i biti prijatelj definira nas kao ljudsko biće.


Rođena u Zagrebu 1954. godine gdje je pohađala osnovnu školu, gimnaziju te diplomirala Logopediju na Edukacijsko – rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom radnog vijeka, u radu s djecom i odraslim osobama, uz logoterapiju, često je koristila i elemente Art terapije.U slobodno vrijeme organizirala je i provodila razne programe likovnih i kreativnih radionica.

Odlaskom u mirovinu počinje se intenzivnije baviti crtanjem i slikanjem. Upisuje Tečaj crtanja i slikanja pri Narodnom Sveučilištu Dubrava kojeg vodi prof. Svebor Vidmar.

Sudjelovala na nekoliko skupnih izložaba, a trenutno joj je rad izložen na žiriranoj izložbi 9. Zagorskog likovnog salona. Imala je i jednu samostalnu izložbu. Uključena je i u nekoliko humanitarnih likovnih kolonija. Članica je HUKA-e, Ludvig dizajna, Hrvatskog sabora kulture, Art Croatia-e, te Arte – Mostra Aqui o Teu Talento.