Filip Malovčak: Vidimose, 2019.

New Iberia Djelo se bavi pitanjem identiteta i osobnim odnosom čovjeka sa samim sobom – što simbolizira dualna kompontenta ogledala, te nasuprot nje – transparentnost. Pokušaj definicije čovjeka čini se rizičnim potezom zbog nemogućnosti obuhvata svega što čovjek jest.

where to buy Quetiapine Rizik i opasnost u ovoj situaciji je: pogledati se u „ogledalo“. Imati hrabrost za propitivanje tko sve čovjek jest ili što sve nije…koliko je spreman providjeti kroz okvire društva i odvojiti se, dopustiti si shvatiti što zapravo je.

Alegorijsko ogledalo u sredini djela zapravo je prepreka da dva nasuprot utisnuta portreta vide jedan drugoga. Moguće je vidjeti samo svoj prozirni odraz. Korištenjem “holograma” potreta, igre svjetla i sjene koju stvara forma oblikuje se zanimljiv odnos odraza. 

Filip Malovčak rođen je u Osijeku 1997 gdje završava srednju umjetničku školu. U Rijeci upisuje Akademiju primijenjih umjetnosti, smjer grafika. Nakon završene druge godine, vraća se u Osijek na Akademiju za umjetnost i kulturu gdje završava prediplomski studij, smjer likovne kulture. Trenutno je student druge godine, na diplomskom studiju Kiparstva.

Kroz obrazovanje sudjeluje na raznim kulturnim i umjetničkim manifestacijama, kiparskim kolonijama i radionicama te sudjeluje u grupnim izložbama unutar Hrvatske. Dobitnik je nekoliko pohvala za rad u sklopu Akademije te i dalje stvara i razvija kreativni izričaj u raznim medijima.