RADIONICA PLESA: SNAGA RANJIVOSTI (u nestalnim odnosima)

metoda 5 Ritmova

Vodi: Romana Soldo

Koristeći plesnu metodu 5 Ritmova istraživati ćemo ODNOSE.  Skrivene, vidljive, izazovne, ugodne, sočne, komplicirane, jednostavne, one koji nas zovu i one od kojih bježimo.

Ulazimo li u odnose sa drugima kako bismo pobjegli od odnosa sa sobom? ili obrnuto? Kakvi smo u odnosima s drugima? Gubimo li tlo pod nogama, biramo ili smo birani, koliko smo prisutni i možemo li se sresti, dozvoliti si da vidimo i budemo viđeni? Kako i koliko dugo plešemo u odnosu ‘gdje nije sve po mom’? 

“Plešite sami da otkrijete tko ste. Plešite sa drugima da otkrijete s kim ste. Plešite u grupi da otkrijete svoje mjesto.
Ako znate tko ste, znate što vam treba i kako biti.
Ako znate sa kim ste, znate što oni trebaju i kako im to dati.
Ako znate svoje mjesto, znate kako se uklopiti i što možete ponuditi u datom trenutku.” G.Roth

************************************

o metodi 5 Ritmova

Metodu pokreta 5 Ritmova® utemeljila je Gabrielle Roth, a danas je prakticiraju deseci tisuća ljudi diljem svijeta. To je umjetnost izražavanja i dinamična praksa pokreta ukorijenjena u načelu koje kaže da se naša psiha sama iscjeljuje ako je pokrenemo. Moćna i jednostavna meditacija u pokretu koju svatko, bez obzira na dob, veličinu, sposobnosti ili fizička ograničenja – može prakticirati.

Mapa 5Ritmova ( Tečni, Stakato, Kaos, Lirski, Duboka tišina) nudi “koreografiju za ples na rubu” – nema zadanih koraka klasičnog plesa, nego nam daje smjernice za izražajnu kreativnost. Pokretanjem tijela, budimo vlastitu osjećajnu dimenziju, umirujemo um, razvijamo svjesnost o trenutku i doživljavamo naše prirodno stanje. Mape su vodič za samoistraživanje kroz pokret koji nas vodi na putovanje kroz vlastitu unutrašnju divljinu.

************************************

Voditeljica radionice je Romana Soldo, certificirana učiteljica metode pokreta 5 Ritmova. Plesom i pokretom bavi se već 20 godina, edukaciju za ovu metodu završila je u SAD-u.

“Traganje za izražajem koji me čini cjelovitom vodilo me kroz razne plesne škole, edukacije, meditativne i duhovne prakse. Susret s ovim radom naučio me kako da se samoj sebi maknem s puta, na jednostavan i prirodan način – kroz pokret, uvidim da je tijelo i vlastita energija ~ najbolji učitelj. U ovom radu želja mi je i namjera stvoriti prostor u kojem slušamo i čujemo što nam tijelo govori. Tako se, u vlastitom ritmu, ponovo povezujemo sa sobom, postajemo spontani, autentični i prisutni za svoju istinu kakva god ona bila.”

Organizacija Studio Artless