Andrea Knezović, Mirror, 2022.

Clichy Video performans, HD video, 12:14

Međutim, šminku nanosim bez korištenja ogledala te umjesto toga gledam direktno u objektiv kamere koji preuzima tu ulogu. Rezultat je blago groteskan – iako to na početku videa nije potpuno očito, kako video ide dalje, pojavljuju se izobličenja koja s vremenom postaju sve izraženija i predstavljaju iskrivljenu sliku sebe.

U ovom video performansu, snimam proces nanošenja šminke, kao što vidimo na društvenim mrežama u brojnim make-up videima i tutorijalima influencera i onih koji to žele postati.


buy isotretinoin mexico Andrea Knezović je multimedijalna umjetnica rođena 1992. u Slavonskom Brodu. Godine 2014. završila je preddiplomski studij, a 2017. diplomski studij, smjer multimedija, na Umjetničkoj Akademiji u Osijeku pod mentorstvom Vladimira Freliha.

Do sada je ostvarila šest samostalnih izložbi te sudjelovala u desecima grupnih izložbu u Hrvatskoj i inozemstvu. U 2016., sudjelovala je na internacionalnom rezidentu Tropical Lab u Singapuru. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Osijek. Živi i radi u Rijeci.

Andrea primarno djeluje u medijima fotografije, videa, performansa, te instalacije. Njezini raniji radovi ispituju odnos masmedijskog društva prema fetišizmu i ritualu te kroz autoreferencijalnost i prikazivanje vlastitog tijela, poigravaju se s tradicionalnim prikazima ženskog identiteta.

U recentnijim radova, Andreino istraživanje usmjereno je na eksperimentalne istraživačke prakse kojima istražuje međuodnose te utjecaje tehnologije i medija na naše društvo te nas kao pojedince.